SEMI PERMANENTE WENKBRAUWEN

 

Als wenkbrauw-styliste, gespecialiseerd in semi-permanente wenkbrauwen is mijn doel om klanten mooi te maken met semi-permanente wenkbrauwen, zonder dat ze getatoeëerd lijken. Ik werk op een subtiele en klassieke manier, waardoor de mooiste kenmerken in uw gezicht op een natuurlijke wijze benadrukt worden.

 

Wij bieden de volgende technieken aan:

* MICROLADING - manual

* SHADING/POWDER - machine

* COMBINATIE van beide technieken

 

Twijfelt u of semi permanente wenkbrauwen iets voor u is? Of wilt u graag advies over welke techniek voor u het beste is? Stuur ons dan een berichtje via mail: mai@maistyle.nl zodat wij u kunnen voorzien van een deskundige advies. 

 

FAQ - SPMU wenkbrauwen 

 

Brows are sisters, not twins! 

Omdat uw 2 gezichtshelften niet gelijk zijn, zijn uw wenkbrauwen dat ook niet. Perfectie is ons doel, maar wij kunnen geen symmetrische wenkbrauwen realiseren omdat symmetrische wenkbrauwen niet bestaan! Wel streven wij altijd na om het verschil zo klein mogelijk te creëren.

 

Nieuwe SPMU behandelingen:

Alle nieuwe SPMU behandelingen bestaan altijd uit 2 sessies. De 2e sessie is de gratis touch up binnen 6 a 8 weken (boek tijdig deze 2e sessie in, na 8 weken vervalt namelijk uw gratis touch up). Soms is een 3e sessie nodig (deze is niet gratis), dat verschilt per persoon. Het vergt wat geduld voor een mooi resultaat. Het is namelijk nooit na één sessie goed. Pigmentlagen worden na iedere sessie opgebouwd.

 

Kan iedereen een PMU behandeling ondergaan?

De behandelingen worden niet uitgevoerd bij:

zwangerschap of borstvoeding

* chronische huidaandoeningen rondom de ogen, zoals eczeem, psoriasis

* hemofilie (stollingsproblemen)

* pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing)

* immuunstoornissen (infectie- en ontstekingsgevaar)

* suikerziekte/ diabetes (slechte wondgenezing, bloedingen)

* hart- en vaatafwijkingen.

* onder doktersbehandeling

(indien u bij een dermatoloog/arts onder behandeling bent, raadpleeg deze dan alvorens u besluit SPMU te laten aanbrengen)

 

 Voorzorg maatregelen: 

* geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling

* geen wenkbrauw wax treatment ondergaan tenminste 48u vóór de behandeling

* botox behandelingen mogen óf 2 weken voor, óf 2 weken na de SPMU wenkbrauwen behandeling uitgevoerd worden.

* niet sporten op de dag van de behandeling, ivm hitte en zweten. Door hitte gaan de poriën open en kan ervoor zorgen dat pigmentkleur meer gaat vervagen. Aangeraden is 3 dagen na de behandeling niet te intensief te sporten.

* geen bloedverdunnende medicijn innemen 24u voorafgaand aan de behandeling (overleg met uw arts)

* geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid. Wij raden u aan 2-4 weken vóór en 2-4 weken na de behandeling uit de zon te blijven.

* geen aspirine, ibuprofen of naproxen gedurende 2 dagen vóór en 2 dagen na de behandeling (raadpleegt uw huisarts). Indien gewenst mag u 2 paracetamol vlak voor de behandeling innemen

 

Hoe lang duurt de eerste sessie/afspraak?

Het duurt max. 2,5 uur, waarbij het grootste gedeelte van de afspraak bestaat uit het (voor)verdoven van de wenkbrauwen, het kiezen van de kleur, het voortekenen (met potlood) van de juiste vorm/shape  dat past bij uw gezichtsvorm en botstructuur.

 

Hoe lang duurt de tweede sessie/afspraak (gratis touch up binnen 6 a 8 weken)?

Deze duurt ongeveer tussen 1,5  en 2 uur. (boek tijdig deze 2e sessie in, na 8 weken vervalt namelijk uw gratis touch up).

 

Doet het pijn?

De pijngrens varieert van persoon tot persoon. U wordt vooraf de de treatment verdoofd. Indien gewenst mag 2x paracetamol een half uur voor de afspraak worden ingenomen.

Tijdens de menstruatie kan de behandeling wat gevoeliger zijn.

 

Direct na de behandeling?

Direct na de behandeling zijn de wenkbrauwen scherp zichtbaar. Aangezien het pigment oxideert zijn de wenkbrauwen de eerste 3-5 dagen donkerder (dit geldt zeker voor klanten met een lichte huid en/ of een lichte kleur haar). Roodheid is minimaal en zal al na een paar uurtjes of een dag verdwenen zijn. In enkele gevallen kan wat zwelling optreden. Enige zwelling is normaal bij alle SPMU behandelingen.  Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. U kunt direct na de behandeling weer aan het werk.  De kleur wordt iets lichter gedurende de volgende 6 weken.

 

Nazorg instructies: 

* persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van SPMU absoluut noodzakelijk

* uw wenkbrauwen mogen voor 1 week niet nat worden. Ook geen brow make up, crèmes, lotions etc worden aangebracht. Brow make up mag wel gebruikt worden na de 2e week van de genezingsfase

* stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht. Bescherm uw wenkbrauwen door een hoed, cape en of zonnebril te dragen

* u mag niet krappen, peuteren of pulken aan de pigmentatie.

* raak de SPMU zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.

* de eerste week na de behandeling geen sauna, zwembad, zeewater of zonnebank. Aangeraden is 3 dagen na de behandeling niet te intensief te sporten.

* onderga geen huidverzorgende treatment gedurende 10 dagen na de behandeling

Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. Dit verdwijnt allemaal in de loop van de dagen.

 

 Hoe lang duurt het voordat het genezen is?

 

De genezing van de huid verschilt per persoon. De geschatte genezingstijd van een SPMU bedraagt 14 dagen (bovenste huidlaag), mits u de nazorg instructies opvolgt. In totaal heeft de huid maximaal 45 dagen nodig om compleet te herstellen.

Ongelijkheden(kleur) tijdens genezingsfase is normaal. Geen zorg, dit wordt in de 2e sessie gecorrigeerd en perfectioneert.    

 

Hoe zien mijn wenkbrauwen eruit als het genezen is?

 

Er zijn geen garanties met cosmetische tatoeëring. Resultaten variëren per persoon, huidtype, uw lifestyle en de mate van aftercare. Zodra het korstje verdwenen is, zal de kleur met 30 tot 50%  vervagen. Bij vette huidtypes zullen de haartjes zachter lijken, terwijl de haartjes bij drogere huidtypes duidelijker zichtbaar zijn. Na 6 weken is de definitieve kleur goed zichtbaar. Het kan dat het na uw eerste sessie lijkt of de wenkbrauw oneven is, maar maak u geen zorgen, we perfectioneren dit bij de tweede sessie. 

 

Hoelang heb ik plezier van permanente make-up?

Ongeveer 1 a 1,5 jaar. Dit verschilt per huid  en per persoon. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Donker pigment blijft langer zichtbaar dan licht pigment. Het soort huid, medicijngebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Andere  factoren die hierop van invloed zijn, zijn o.a. blootstelling aan de zon, leeftijd, natuurlijke celvernieuwing van je huid en het frequent gebruik van chemische peelings. Als u de SPMU goed beschermt heeft u er langer plezier van.

 

Hoe vaak zijn top-ups nodig?

 

Dit is per persoon afhankelijk. Het is moeilijk vooraf met zekerheid te zeggen, niemand is namelijk hetzelfde. We voeren ons werk bij iedereen hetzelfde uit. Sommige klant heeft maar één behandeling nodig en behaald een mooi resultaat. En een ander  pas na de 2e sessie (touch up dat binnen 6 a 8 weken plaatsvindt). In enkele situatie pakt het pigment niet optimal na de 2e sessie, in dit geval is een 3e touch up nodig (niet gratis). 

 

Een jaarlijkse touch-up is aan te raden om de wenkbrauw zo mooi mogelijk te houden. Het is uiteindelijk aan u om te besluiten wanneer u vindt dat het tijd is voor een top-up. Er zijn top-up opties mogelijk  van 6, 9 en 12 maanden. Wenkbrauwtattoos bij een wat vetter huidtype zullen sneller vervagen dan de tattoos bij een normale huidtype. Langdurige nazorg is noodzakelijk om uw SPMU wenkbrauwen zo lang mogelijk te behouden. Bescherm uw wenkbrauwen met een hoge zonnefactor. 

 

 

Before & After Treatment * HEALED RESULTS 

***`volg ons ook op IG: @maistylestylist voor meer fotos en voorbeelden***.

* Alle before & after foto's zijn gemaakt met een iphone/samsung, onder een felle lamp en zonder filter. 

 

GGD VERGUNNINNG

MaiStyle Beautysalon Haarlem voldoet aan de strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid en is daarom in het bezit van verplichte vergunning van de GGD voor permanente make-up en heeft een vermelding op de website van http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nlDit betekent dat er strikt veilig en hygiënisch wordt gewerkt. Deze site wordt beheerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Landelijke Centrum Hygiëne van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).