Kan iedereen een PMU behandeling ondergaan?

Helaas is niet iedereen geschikt voor een permanente make-up behandeling.

De behandelingen worden niet uitgevoerd bij:

zwangerschap of borstvoeding

* chronische huidaandoeningen rondom de ogen, zoals eczeem, psoriasis

* hemofilie (stollingsproblemen)

* pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing)

* immuun stoornissen (infectie- en ontstekingsgevaar)

* suikerziekte/ diabetes (slechte wondgenezing, bloedingen)

* hart- en vaatafwijkingen.

Voor vragen en informatie hierover kun je contact opnemen met je huisarts.

 

Hoe lang duurt een afspraak?

Afspraken kunnen 1.5 uur tot maximaal 2.5 uur duren, waarbij het grootste gedeelte van de afspraak bestaat uit het kiezen van de kleur, het voortekenen van de vorm/shape van de wenkbrauwen.

Een nabehandeling tussen 6 a 8 weken duurt ongeveer tussen 1,5  en 2 uur.

 

Teken je de vorm van de haartjes eerst?

Ja, we beginnen niet voordat je het eens bent met de kleur en de vorm/shape.

 

Doet het pijn?

De pijngrens varieert van persoon tot persoon. Je wordt vooraf de de treatment verdoofd. Indien geweest mag 2x paracetamol een half uur voor de afspraak innemen.

Het wordt aangeraden om de behandeling niet te ondergaan tijdens menstruatie, aangezien de huid dan gevoeliger is. 

 

Hoe zien de wenkbrauwen er direct na de behandeling uit?

Direct na de behandeling zijn de wenkbrauwen scherp zichtbaar en donkerder, aangezien het pigment oxideert zijn de wenkbrauwen de eerste 3-5 dagen donkerder (dit geldt zeker voor klanten met een lichte huid en/ of een lichte kleur haar). Roodheid is minimaal en na een paar uurtjes of een dag verdwenen. In enkele gevallen kan wat zwelling optreden. Enige zwelling is normaal bij alle PMU behandelingen.  Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Je kunt direct na de behandeling weer aan het werk.  Zodra de tattoo begint te vervellen, zullen de licht getekende haartjes duidelijker zichtbaar zijn. De kleur wordt iets lichter gedurende de volgende 6 weken.

 

Hoe lang duurt het voordat het genezen is?

De genezing van de huid verschilt per persoon. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de bovenste huidlaag compleet genezen is, mits je de aftercare instructies opvolgt. Het duurt ongeveer 4-6 weken voordat de onderste huidlaag helemaal genezen is. 

 

Het is nu een week na de behandeling en mijn wenkbrauwen jeuken.

Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. Dit verdwijnt allemaal in de loop van de dagen.

 

Het is nog geen maand na de behandeling en ik zie nu al kleurongelijkheden.

Geen zorg, dit is normaal en een na-behandeling (binnen 6 a 8 weken) is inbegrepen bij de kosten van de behandeling.    

 

 

Hoe zien mijn wenkbrauwen eruit als het genezen is?

Er zijn geen garanties met cosmetische tatoeëring. Resultaten variëren per huidtype, je lifestyle en de mate van aftercare. Zodra het korstje verdwenen is, zal de kleur met 30 tot 40 procent vervagen. Bij vette huidtypes zullen de haartjes zachter lijken, terwijl de haartjes bij drogere huidtypes duidelijker zichtbaar zijn. Na 6 weken is de definitieve kleur goed zichtbaar. Het kan dat het na je eerste sessie lijkt of de wenkbrauw oneven is, maar maak je geen zorgen, we perfectioneren dit bij de tweede sessie. 

 

Hoelang heb ik plezier van permanente make-up?

Ongeveer 1 a 1,5 jaar. Dit verschilt per huid  en per persoon. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Donker pigment blijft langer dan licht pigment. Het soort huid, medicijngebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Andere  factoren die hierop van invloed zijn, zijn o.a. blootstelling aan de zon, leeftijd, natuurlijke celvernieuwing van je huid en het frequent gebruik van chemische peelings. Als je de PMU goed beschermt heb je er langer plezier van.

 

Hoe vaak zijn touch-ups nodig?

Dit is  per persoon afhankelijk. Het is moeilijk vooraf met zekerheid te zeggen, niemand is hetzelfde. We voeren ons werk bij iedereen hetzelfde uit. Sommige klant heeft maar één behandeling nodig voor een mooi resultaat en een ander pas na de touch up dat binnen 6 a 8 weken plaatsvindt. In enkele situatie pakt het pigment niet optimal na de 1ste touch up (binnen 6 a 8 wk). In dit geval is een  2e touch up nodig. 

 

Een jaarlijkse touch-up is aan te raden om de wenkbrauw zo mooi mogelijk te houden. Het is uiteindelijk aan jou om te besluiten wanneer je vindt dat het tijd is voor een touch-up. Er zijn touch-up opties mogelijk  9 en 12 maanden. Wenkbrauwtattoos bij een wat vetter huidtype zullen sneller vervagen dan de tattoos bij een droger huidtype. Langdurige nazorg is noodzakelijk om je wenkbrauwtattoo zo lang mogelijk te behouden.

 

LI PIGMENTEN

Bij MaiStyle wordt uitsluitend pigmenten gebruikt van het gerenommeerde Amerikaans merk LI pigments. Dit bedrijf produceert al meer dan 24 jaar pigmenten op het gebied van permanente make-up. LI pigments kan zich meten met de beste merken ter wereld en is nog niet eerdert een allergische reactie geconstateerd. Tevens staan ze erom bekend dat zij niet verkleuren of uitlopen, veilig, keer op keer getest en goedgekeurd volgens de EU richtlijnen.

 

GGD VERGUNNINNG

MaiStyle Beautysalon Haarlem voldoet aan de strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid en is daarom in het bezit van verplichte vergunning van de GGD voor permanente make-up en heeft een vermelding op de website van http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nlDit betekent dat er strikt veilig en hygiënisch wordt gewerkt. Deze site wordt beheerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Landelijke Centrum Hygiëne van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).